İK Okumaları: Yetkinlikler ve Yönetimi

yetkinlikler_yonetimiKasım 2014’te yazmış olduğum ‘İK’cıların Yapması Gereken 4 Şey’ (yazıya ulaşmak için tıklayınız) başlıklı yazımda ‘İK alanında yürütülen akademik çalışmaları çok yakından takip etmek’ ilk sırada yer alıyordu. Bugün sizlere tanıtacağım kitap tam da bu amaca yönelik olarak bizlere yol gösteriyor.

Yetkinlikler işe alımdan performans yönetimine neredeyse tüm operasyonlarımızın temelini oluşturuyor. Tamer Keçecioğlu ve Ece Kurtuluş tarafından yazılan ‘İnsan Kaynaklarında Yarı İletken Madde: Yetkinlikler ve Yönetimi’ yetkinlik kavramına akademik bir bakış açısı ile yazılmış ve bu alanda ülkemizdeki ilk çalışma olarak yerini almış durumda.

Kitapta öncelikle yetkinlik literatürü kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Farklı yetkinlik modellerine de yer verilen kitapta kavramın geçirmiş olduğu evrimi detaylı bir şekilde anlama fırsatı da yakalayacaksınız. Ayrıca yönetim bilimleri literatüründe yer alan teoriler ile yetkinlik modelleri arasındaki ilişkilerin de incelendiği kitap birçok farklı kavram arasında yetkinlik sayesinde nasıl ilişki kurabileceğinizi görmeniz açısından da değerli.

Özellikle İnsan Kaynakları alanında kariyer yapmak isteyenler veya yeni işe başlayan genç İK’cılar için, mesleğimizin temel taşı olan yetkinlik kavramını tanımak açısından mutlaka okunması gereken bu çalışma deneyimli İK’cıların da elinin altında tutması gereken kaynak kitaplardan birisi.

Keyifli okumalar.

Bu yazı Genel, İK Okumaları içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Response to İK Okumaları: Yetkinlikler ve Yönetimi

  1. Vildan Çelik Kitiş dedi ki:

    Önemli bir konu ” Yetkinlik ” araştırmaya ve öğrenmeye teşvik eden
    Çok güzel bir yazı, Ufkumuzu açıyorsunuz Sn.Nazmi Boşça
    Teşekkürler!

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s